16 Eylül 2008 Salı

Bir Yıl Daha

Yeni bir yıla daha başladık. Bu, üçüncü yılım olacak öğretmenlikte. Artık buranın en tecrübeli öğretmenlerinden biriyim. Öyle ki müdür olmayan arkadaşım kalmadı -daha deneyimli öğretmenlerin hepsinin batıya bir yerlere tayini çıktı. Benim de doğu hizmetim değil ama burada yaşama limitim yavaştan doluyor sanırım. Önceleri hissettiğim o "bilinmeyen toprakları keşif, toplumun her kesimine hizmet" duygularını artık pek hissetmiyorum. Bakalım.

Öğrenciler resmi tatillerden dolayı bu yıl okula bir hafta erken başlayacaklar. Bu bizi olumsuz etkiliyor çünkü bizim çocuklar, geçen yıl olduğu gibi, fındık toplamaya batı karadenize gittiler, çoğu da bayrama kadar gelmeyecek. Biz habire müfredatı yetiştirme uğraşı vereceğiz. Mezun verdiklerimiz ise geç geldikleri için lise kayıtlarını kaçıracak ve sonra bizi ziyaret edip "okumaya devam edemedik, gelecek sene gideceğiz" cümleleri eşliğinde gözleri dolacak ama gelecek sene de mevsimlik işçi olup kayıtları kaçıracaklar. Ve bu böyle sürüp gidecek.

Tüm öğretenlere yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diliyorum.

10 yorum:

Pilli Petro dedi ki...

bende bu tatil bitmedi gitti diyorum :))

Suricata dedi ki...

:)) Haklısın. Bi' hevessizlik çöktü içime bu yıl. Aslında bayağı da birikti anlatacaklarım.

SECKOW dedi ki...

o doğu hep mi uzak gelir insana? Hep mi gidilmez ve dönülmez oralardan. Ruh saklanırmı bilmem ama heves saklanmıyor ilk fırsatta kacıyor.

öğretmen_adayı dedi ki...

slm.yazılarını günlük gibi okudum çok hoşuma gitti.bende öğretmen adayıyım.birtaraftan şubat atamasını bekliyorum bitaraftan tekrar kpss'ye çalışıyorum.puanım sınırda kaldı aslında alım fazla olursa gidebiilirim.o da doğu tarafını tercih edersem anca çıkabilir.düşüncelerim sizinki gibi bir nevi kendimi buldum yazılanlarda.doğunun kötü şartlarından ziyade terör düşüncesi içimi kemiriyor birtaraftan da biryerlerden başlamalıyım bu işe diyorum.aslında açıklamamışınız ama görev yaptığınız yeri çok merak ediyorum.hiç değilse ili söyleseniz,merak ettim:)biliyoruzki doğuda iyi yerler de var kötü yerler de hiç gitmediğim için belki sizinki gibi korkularım da var.tv'den izliyorum bazen belgesellerde şaşırıyorum ne güzelmiş hiç benim düşündüğüm gibi değil diyorum ama bilemiyorum ailem tedirgin.şubatta 21.tercihi kabul edip uzak yerleri yazıp gitsemmi,1sene daha çalşıp daha iyi bir puan alabilme ihtimalini mi denesem kafamda bu var açıkcası..

Suricata dedi ki...

Aday,
Bloguma hoşgeldin :) Yazılarımı beğenmene sevindim. Maalesef çalıştığım şehri söyleyemem ama atama konusunda şunu söyleyebilirim ki eğer kadro geliyosa doğuyu dene, korkma. Sözleşmelide eş durumundan başka bir sebeple tayin isteyemediğin için onu tavsiye etmem. Eğer batıda güzel bir yere sözleşmeli atanırsan en güzeli. Ne doğu hizmetin var ne de başka bir zorunluluğun. İnsanlar sözleşmeyi kötü bir şey sanıyolar ama öyle değil.

Umarım söylediklerim sana yardımcı olmuştur.
Sevgiler,
Suricata

Adsız dedi ki...

öğretmenler gününüz kutlu olsun!
yaşsın sizin gibi cefakar ve başarılı öğretmenler!
zeynep/Ankara

Suricata dedi ki...

Çok teşekkürler Zeynep Hanım. Sağolun.

Adsız dedi ki...

en azindan neler oldu yazsaniz neredesiniz simdi mesela?

hala merak edenler var ben onlardan birisiyim :)

Esra Aytul

Suricata dedi ki...

Teşekkürler :) Haklısınız, blogu güzel bir şekilde bitirmeliydim. ilgilenebildiğim bir ara tekrar yazıcam ama şunu söylemeliyim ki yaklaşık 1 yıldır doguda değilim. Evet evet, güzel bir final lazım!

Pilli Petro dedi ki...

bence de bi final lazım :)) Bekriya :))