20 Şubat 2008 Çarşamba

Asaletin Bedeli

12 ay 4 gündür 657'ye tabiyim. Başka bir deyişle, aday öğretmenlikten asil öğretmenliğe geçmek için gerekli olan süreyi doldurdum, üzerine 4 ekledim. Ekledim ki sicilime baktığımda adaylığım kalkmış olsun. Peki n'oldu?! Unvanı kısmında hala "aday öğretmen" yazıyor, başka bir kısımda "stajyer" yazıyor. Vallahi stajyer değilim; tutanağı da öğrendim, nöbet defterini doldurmayı da.

9 yorum:

Pilli Petro dedi ki...

blogunuzu yeni keşfettim biraz da tesadüfi oldu açıkçası:)Ne mutlu ki atanmışsınız bu devirde artık en zor şey haline geldi malum.Doğu da bi yerlerde,orada insanlar da var demek önemli,ne mutlu ki bu şansı yakalamışsınız.Asil öğretmenliğiniz hayırlı olsun:)Kolay gele.

Suricata dedi ki...

Anibal,

Çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu devirde atanması çok zor. Aslında doğudan dolayı, bir iş sahibi olduğum gerçeğinin hep geri planda kaldığını düşünmüşümdür. Atandığım zaman da insanlar tebrik yerine ah vah etmişlerdi. Tekrar teşekkürler.

Pilli Petro dedi ki...

Ah vah edenler orada da öğretmen bekleyen çocuklar olduğunu unutanlar malesef ki.Bence kutsal saydığım öğretmenliğe en kutsal yerde başlamışsın.Emin ol oradan ayrıldığında mesleğinin en güzel anılarını orada yaşadığını farkedeceksin,ne de olsa ilkler hep en özeldir.Yeni yazıların takibimdeyim,sevgiyle kal:)

Suricata dedi ki...

Ben onlara hak vermiyor değilim Anibal de hani atanmam arada kaynamıştı sanki, ona biraz üzülmüştüm. Buraların imajı gerçekten çok fena. İnsanlarından değil, terörden. Zamanında dehşet olaylar olmuş buralarda. Yoksa çevremdeki herkes en az benim kadar insancıl. Ve biliyor musun, şu anda burada batıdaki bir ilçeden daha çok öğretmen var :)

Not: Bir okur daha kazandığıma sevindim :)

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

hayırlı olsunnnnn

kendı gunlerım geldı aklıma sımdı :)

Pilli Petro dedi ki...

Olayların yaşanması tabii çok üzücü,bizzat yaşamadığım için kelimeler belkide havada kalıyo.Geçmişin izleri kolay silinemdiği için önyargıların olması doğal,ama oraya gidipte önyargısını kaldırmayan birini daha görmedim.Ne kadar seversen o kadar sevilirsin aslında,bu doğuda da böyle batıda da.Halinden memnun tavrın cidden çok güzel,senin adına -tüm içtenliğimle söylüyorum-çok sevindim,işini severek yaptığına inanıyorum çünkü:)
Merak etme okumaya devam:)Seni de beklerim "kayıp romanıma" :))

Suricata dedi ki...

çok teşekkürler :)

Suricata dedi ki...

Anibal,

Bloguna geldim, yazdıklarını okudum bile. Yeni yazmaya başlamışın. Kolay gelsin.

Not: Yorumunu sevgili branştaşım denizbahçesi'ninkinden sonra gördüm. O yüzden böyle iki ayrı yorum oldu.

Her ikinize de teşekkürler :)

Pilli Petro dedi ki...

Teşekkür bizden ne demek:)Aslında burda yeni yazmaya başladım daha önceden başka bi blogum vardı (aslında halen var ama biraz satışa geldi:)) taşıma gibi bişey oldu Ocak'tan beri burdayım,bi aksilik olmazsa burda yazmaya devam:)